- Autor: AvajBr
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Fazole červené sterilované v mírně slaném nálevu | 200 |
Cibule | 100 |
Rajčata konzervovaná | 300 |
Paprika červená | 200 |
Česnek | 15 |
Olej olivový | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, pálivá paprika
Energetická hodnota celkem: 1965 kJ
Bílkoviny (g): 20,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 67,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 491 kJ
Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 16.8, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Fazole namočíme přes noc. Ráno vyměníme vodu a dáme vařit. Na 1PL oleje osmahneme cibulku, česnek a nakrájenou papriku a vsypeme k fazolím, z nichž téměř vyvařila voda a jsou už téměř hotové. Přidáme rajčata nakrájená na kousky, sů, pepř a pálivou papriku. Vaříme až téměř do rozvaření. (doba vaření cca 2 hodinky - v tlak.hrnci je to rychleji ;) ) Podáváme s chlebem
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.